Club Historie

Historie

Avalon is opgericht op vijf september 2011 door Josefine Janssens, Sari Willems en Tim Bruins. Zij hadden het idee uitgewerkt om waterpolo in Tilburg ook voor studenten mogelijk te maken. In het eerste jaar hebben zij direct ongeveer 30 leden weten te trekken en werd er met veel enthousiasme in het getraind. In het tweede jaar was het de beurt aan bestuur Visser. Gedurende het jaar profileerde Avalon zich steeds meer in het nationale waterpolo circuit. Zo werd er meegedaan het prestigieuze JAWS toernooi in Amsterdam en werd er zelfs een gooi gedaan naar de titel tijdens het GNSK in Nijmegen. Net als in 2012 (toen het GNSK plaatsvond in Eindhoven) werd er in 2013 fanatiek meegedaan met de ‘grote jongens’ en behaalde Tilburg een keurige 5e plaats. Naast deze sportieve prestaties werd de goede sfeer die in 2011 gecreëerd was, behouden door de vele activiteiten die het bestuur organiseerde om van de leden een hechte groep te maken. In september 2013 heeft Avalon ook haar plekje binnen de studentencompetitie van het KNZB weten te veroveren. Binnen deze competitie worden er diverse zondagen tegen andere studentenverenigingen gespeeld en achteraf gezellig met elkaar geborreld. Helaas glipte de titel tijdens de laatste wedstrijd uit handen, maar we kijken trots terug op een mooi seizoen! Na een periode van inactiviteit heeft bestuur Rutjens in 2016 het initiatief genomen om de vereniging een doorstart te laten maken.

Visie

Avalon streeft ernaar om de uitstraling en identiteit van een gezellige sportvereniging te hebben. Bij ons zijn de sportieve aspecten zeker ook van belang, maar wij vinden het belangrijker dat onze leden met een glimlach komen trainen en met plezier wedstrijden spelen. Wij zijn ervan overtuigd dat vanuit de goede sfeer die er binnen de vereniging heerst, de sportieve prestaties ook voort zullen vloeien.

Missie

Onze missie sluit naadloos aan op onze visie, want ook hier is het aan ons om deze gezellige identiteit te behouden en zo mogelijk te verbeteren. Dit willen wij doen door onze leden ten allen tijden te voorzien van leuke trainingen en activiteiten.